22 Ocak 2013 Salı

Denizin Külleri - Gizem Kayahan


Yazarın bu kitabı 17 yaşındayken yazdığını biliyor muydunuz? Türkiye’nin en genç yazarlarından biri.Sonu bilindik biten romanları sevmiyorum.Ve yazar tahmin edemeyeceğimiz şekilde bitirmeyi seviyor olmalı ki beni şaşırttı.Düklü düşesli hikayeleri seviyorum.Bir günde bitti bu kitap.Sürükleyici ve doyurucu.Sizce aşk olağan mı mucize mi ? 
”Benliği çamura bulanmışken etekler kimin umrundaydı?”

Arka Kapak Yazısı: 19.yy başlarında Londra’nın gözde bekarlarından olan bir dükle , anılarının altında ezilmiş bir kontesin hikâyesi…
Yaşlı kadın eteklerini bir o yana bir bu yana çekiştiriyor,yüzünü buruşturup duruyordu.”Sence de biraz uzun değil mi ? Bugün hava yağmurlu tatlım.Kirlenmelerini istemeyiz.” Vivian gülümsedi fakat cevap vermedi.Şu anda endişelendiği son şey ,çamurlu eteklerdi.Genç kadının içindeki deniz tamamen bir çamur kütlesine dönüşmüştü.Benliği çamura bulanmışken etekler kimin umrundaydı ki?
Susanne yavaşça kalktı ve Vivian’ın omzuna elini koyarken yüzüne anlayış dolu bir ifade yerleştirdi.”Endişelendiğini biliyorum.” dedi.Vivian aynadaki yansımasında onun gözlerine dikti gözlerini.”Her gelin endişelenir.”

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder